Martinepoot’s Weblog


Working at the Carwash
May 12, 2008, 8:34 pm
Filed under: Uncategorized

Afgelopen vrijdag kregen we weer een nieuwe opdracht voor Crosslab. Een leuke opdracht, waarbij je diep moet nadenken en je fantasie ook een beetje kan gebruiken. Samen met een groepje moet je een winkel bedenken dat te maken heeft met zeep, maar waar dan niet letterlijk zeep in voor mag komen. Het gaan om de beleving. Wat voel je bij wassen? Wat ruik je? Hard zacht stroef? Lekker fris, vies, schoon, glanzend?
Met Cerinti, Mariette en Esther zijn wij gaan brainstormen over allerlei mogelijkheden. Zo kwamen we al pratend over zeep en wasmiddelen bij een ‘Humanwash’ (waarbij het liedje working at the carwash meteen in mijn hoofd zat) Een wasstraat voor mensen met sexymannen die je ook wassen met een spons.
Daarna hadden we het over de Efteling en schoot ons te binnen de Droomvlucht! Zwevende bellen, waar mensen in konden zitten en zeep kunnen beleven. Toch was ook dit nog niet echt wat we zochten en brainstormde we door:  Zeepvormen (micky mouse, donald duck) meer voor kinderen. Lichtmuur en ander tijdperk. Bellenbadboot (soapboot) een badkuip drijvend op bellen.

Esther begon te praten over een wasmachine en toen schoot mij te binnen, waarom niet een wasmachine voor mensen.. hoe voel je, je als je een kledingstuk bent? Mariette kwam met de Swirll bestanddelen. Echte producten samenvoegen voor je eigen wasmiddel en Cerinti met de waslijn. Je voelt en beleeft. Actie en Reiniging!. En daar was het idee. Een wasserette met wasmachines waar mensen inpassen. Een swirll blender waar men de ingredïenten zelf in kan doen om de geur te bepalen. Een sociale plek waar mensen elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie en de geuren van elkaar. Persoonlijke en sfeervolle wasserette waar actie, reiniging, gevoel, beleving van zeep tegelijkertijd plaatsvinden.   
 

 

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: